13 Feb 2017

„ბრედბარი“ - საკონდიტრო ყიფშიძეზე

მოხალული ნიგვზით გაძეძგილი, ახალგამომცხვარი, ჯერ კიდევ თბილი ვაშლის კექსი, უგემრიელესი სტაფილოს ნამცხვარი, თბილისში საუკეთესო „ზებრა“, ძალიან გემრიელი ჟოლოს და ფორთოხლის ჩიზქეიქები, კლასიკური ჩიზქეიქი, კლასიკური, კენკრის და ალუბლიოს „ოპიუმი“, თბილისში საუკეთესო „ოპერა“ ნამდვილი შოკოლადის განაშით, ფენოვანი ცომის უნაზესი ხვეულები, ანანასის ბონდები,  თბილისში საუკეთესო ქათმის ღვეზელი, საკმაოდ კარგი აჩმა, კარგად შეკმაზული სალათების ფართო არჩევანი, ქათმის და საქონლის კატლეტბი  და თბილისში ერთ-ერთი უგემრიელესი თეთრი პური...
უკვე მერამდენეჯერ გავიმეორე „თბილისში საუკეთესო“? დიახ, ამ ყველაფრის გასინჯვა ყიფშიძის დასასწყისში, პაწაწუნა და საკმაოდ კოხტა კაფე „ბრედბარში“ შეგიძლიათ.
რა არ მოგეწონებათ? „ოპერა“ სულ უფრო და უფრო იშვიათად ჩნდება ასორტიმენტში. ქათმის ღვეზელი ერთი დღე ძალიან გემრიელია და მეორე დღეს უბრალოდ გემრიელი, როგორც ჩანს, მზარეული იცვლება, წინა დღის ნაყიდი კი ისეთი უგემური ხდება, რომ საერთოდ აღარ იჭმევა - შიგთავსი ფუჭდება. ნამდვილად ვერ ვხვდები რატომ. სამაგიეროდ, კექსები ინახება არაჩვეულებრივად - მთელი კვირა თამამად შეგიძლიათ მიირთვათ ერთნაირად ფაფუკი და ნოტიო ნამცხვარი. უბრალოდ არ ვარგა იმერული ხაჭაპური. ხან მარილიანი ყველია, ხან უგემური ყველი, მოკლედ, რამდენჯერ არ ვიყიდე, არც ერთხელ არ გაამართლა და შევეშვი. მით უმეტეს, როცა იქვე გეგულება ძალიან გემრიელი ქათმის ღვეზელი, კიში ან თუნდაც აჩმა. მომსახურებაც უმარილო, თბილისური: გააჩნია რა ხასიათზე არიან, ხან შემოგხედავენ ხან არა. თან ისეთი სახით გიყურებენ, აშკარად ვალი გაქვს მათი. საბედნიეროდ, მენეჯერს ეცოდება ხოლმე სალაროსთან მორიდებულად ატუზული ხალხი და ინიციატივას თვითონ იღებს ხელში. სამი ღვეზელის ნაცვლად რამდენჯერმე ორი გამატანეს, ოთხის ნაცვლად სამი. პური არ დამიჭრათ-თქო, დამიჭრეს. ერთი სიტყვით, დიდი ყურადღებით არ გისმენენ. შეკვეთით დამზადებული რვანაჭრანი პიცა სახლში მიტანილზე ექვსნაჭრიანი აღმოჩნდა...
რა უნდა გაითვალისწინოთ - ძალიან, ძალიან გემრიელ (ლამის თბილისში საუკეთესო) ბრუსკეტას თუ შეუკვეთავთ, ყურადღება მიაქციეთ, კარგად გააცხელონ, თორემ აშკარად ნიჭიერი მზარეულის მზრუნველი ხელით პამიდორზე გულუხვადდახეხილი ყველი თუ არ გადნა, თავადაც მოგეხსენებათ, რა საშინლენელებაა უმი პარმეზანით გამოვსებული პირი.  როგორც ზემოთ უკვე გითხარით, ქათმის და ხორცის ღვეზელს ნუ იყიდით „ხვალისთვის“ ან „დილისთვის“, იმ დღესვე ჭამეთ. სამაგიეროდ, თამამად შეგიძლიათ ხელს გააყოლოთ სალათა „ცეზარი“, რომელიც გარდა იმისა, რომ გემრიელია, იმდენად ჭკვიანურადაა მომზადებული, რომ სახლში „ცოცხლად“ მიგყვებათ და არ მოგიწევთ მაიონეზში დამბალი და ფაფადქცეული ორცხობილის სალაფავში მომჩვარული სალათის ფოთლების ხრევპვა. 
გამომცხვარ ჩიზქეიქს უმად მომზადებული ჯობია (თუმცა, კაცია და გუნება) და მთლიანი ტორტის ყიდვაზე მეტად, ნამცხვრების ასორტის წაღებას გირჩევთ. 
და, აუცილებლად, აუცილებლად გასინჯეთ ვაშლის და სტაფილოს კექსები, უფრო მეტიც, სადაც თავის მოწონება გინდათ, თამამად წაიღეთ ყველგან. მერწმუნეთ, ყველგან და ყველა იკითხავს, საიდან ეს უგემრიელესობაო.

სამზარეულო « « « «
მომსახურება « «
კომფორტი «««
ფასები ₾ ₾ ₾ ₾

Reactions:

0 comments:

Post a comment